Gode råd til dit IT- forbrug

I dag er IT blevet en helt almindelig del af vores hverdag. IT bruges som en betegnelse for teknologi, herunder indgår både internet og elektronik. Ofte stoler vi blindt på disse værktøjer, men burde vi det?

Der er nemlig mange ting, man skal overveje for at garantere sig den bedste IT oplevelse. Hvis ikke man er påpasselig og tænker sig om, kan man komme ud for nogle ubehagelige oplevelser som for eksempel hacking.

Hvad kan du selv gøre?

Det er selvfølgelig nogle ting du selv kan holde øje med, hvis du vil sikre dig den bedste sikkerhed på nettet. En vigtigt ting at tænke over, er de kodeord som du vælger. Samtidig med, at du skal kunne huske kodeordet, skal du stadig være sikker på, at det ikke kan blive gættet. Her er ”1234” muligvis ikke det smarteste, selvom det er dejlig nemt at huske. For at huske sine kodeord bedre, kan du altid skrive dem ned i en note, så du har styr på dem.

En anden ting du kan gøre, er at downloade antivirus programmer til din computer for at gøre den mere immun overfor diverse virusser der, kan skade computeren. Disse kan downloades fra nettet, og kan være hjælpsomme til at spore falske hjemmesider og usikre filer.

Konsekvenserne ved usikkert IT-forbrug

Dette lyder måske som meget arbejde, men det kan godt betale sig at være opmærksom. Du har måske hørt om folk, der er blevet hacket, og har fået taget personlige oplysninger, eller måske endda fået trukket penge på deres konto. Hvis du skulle være så uheldig at have en mistanke om, at du er blevet hacket, eller at nogen har adgang til din mail, konto eller profil, er det vigtig at ændre sine adgangskoder, så alle der er inde på profilen bliver logget ud, og man undgår yderligere konsekvenser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *