Fordele og ulemper ved ståltag

Ståltage bliver stadig mere populære, og det er efterhånden blevet mange danske boligejeres valg, når de skal skifte taget på deres huse. Grunden til dette er, at ståltaget har en lang række fordele. Der er dog også et par ulemper, når det kommer til denne tagtype. Hvis du overvejer at skifte tag på din bolig, og du vil se lidt nærmere på ståltag, så får du her en oversigt over nogle af de fordele og ulemper, der er ved ståltag.

Fordele ved ståltag

  • Billigere end mange andre tagtyper
  • Kan lægges på de fleste huse
  • Lang holdbarhed
  • Mange forskellige farver og profiler

Når du får at vide, at ståltage er billigere end mange andre tagtyper, er det ikke kun på grund af materialeprisen. Taget er nemlig også hurtigt og nemt at montere, fordi der arbejdes med store plader. Derfor kan du også spare penge på at få taget lagt, fordi det er en meget hurtig proces i forhold til andre tagtyper.

Ståltaget kan også lægges på de fleste huse, da det kan anvendes ved både høj og lav taghældning. Taget er også meget let, og derfor kan stort set alle konstruktioner sagtens bære taget. Taget kan også ofte lægges ovenpå det eksisterende tag.

Taget har gerne en holdbarhed på mellem 30 og 50 år, og det kommer i mange forskellige farver og profiler. Hvis du for eksempel ønsker et ståltag, der ligner tegl, men kan konstruktionen ikke bære et tegltag, er der intet problem.

Ulemper ved ståltag

  • Kan ruste
  • Kan give problemer med kondens

Ulemperne ved ståltage opstår hovedsageligt, hvis de ikke monteres og håndteres korrekt. De kan nemlig komme til at ruste eller give problemer med kondensvand, hvis de ikke monteres korrekt. Denne risiko bliver dog minimeret markant, hvis du ansætter en professionel tagdækker, der har specialiseret sig i ståltag, til at lægge dit nye tag.