3 slags fliser du bør kende til

Med foråret i sigte tænker mange på renoveringer i ejendommens udeareal. Det kan være indkørslen trænger til en genopfriskning, eller der skal anlægges ny terrasse. Det kan også være, at du har nye ideer til din have, hvor du gerne vil anlægge gangstier eller trædefliser. Alt sammen har det til fælles, at det er en belægning, hvor det kan anbefales at bruge fliser. Men fliser er jo ikke bare fliser, og skal du i gang med flisebelægning, er der især 3 typer fliser, som du bør kende til. Når du overvejer, hvilke fliser du vil anvende – så tænk over hvordan overfladen på belægningen vil passe til dit udemiljø. Ønsker du et minimalistisk udtryk, skal du vælge store overflader, mens de mindre fliser og belægningssten generelt bedst egner sig til mindre belægningsoverflader og giver et mere organisk udtryk. Du kan selvfølgelig altid vælge at blande forskellige typer og derved opnå lige netop den stil, du ønsker.

Soldaterfliser

Soldaterflisen er en flise med en stor overflade, som er meget oppe i tiden. Med sin grå tone og simple design giver soldaterflisen et minimalistisk og moderne udtryk, uanset om du anvender den til indkørslen eller terrassen. Det kan også varmt anbefales at bruge soldaterfliser til en gangsti i haven eller fra indkørslen til hoveddør. Her kan du anlægge stien som en ubrudt linje af fliser, eller du kan lægge dem med en skridtslængde mellem. Uanset hvad giver soldaterflisen et fint og eksklusivt udtryk til din belægning. Ønsker du ikke at anvende soldaterfliserne alene, kan de også med fordel bruges til at give en stilren ramme til andre belægningstyper. Derudover kan nævnes, at du med soldaterflisen får en fordel i forhold til mindre vedligeholdelse på grund af den store overflade, som naturligvis giver mindre fuger mellem fliserne.

Bordurfliser

Her er en flisetype for dig, der gerne vil have muligheder for at skabe et individuelt udtryk i din belægning. Bordurfliserne er smukke fliser med affasede kanter, som giver dem et svellelignende udtryk. De er som udgangspunkt aflange men fås også i en kvadratisk form. Ved de forskellige størrelsesmuligheder samt variation mellem rektangler og kvadrater har du mulighed for at skabe en dynamisk belægning, der samtidig er flot samlet ved at have den samme type belægningssten. Bordurfliser egner sig rigtigt godt til gangstier samt til terrassen. Du kan for eksempel vælge at anvende rektangulære bordurfliser til gangsti i haven og de rektangulære til din terrasse.

Sekskantede fliser

Fliser er ikke nødvendigvis firkantede. Du kan også vælge at bruge sekskantede fliser, som udfordrer det traditionelle look og skaber et mere organisk udtryk. De sekskantede fliser er smukke og passer godt ind i naturlige omgivelser. Disse fliser er bedst til terrasse og gangstier og er altså skabt til let trafik. Dermed skal man ikke tage fejl af at de sekskantede fliser. De er yderst robuste og vil holde i mange år. Lægger du de sekskantede fliser som trædefliser i haven, kan du med fordel lægge dem med lidt afstand og lade dem blande smukt ind i sine omgivelser.