Giv din boligindretning kunstigt åndedræt

Efter en lang mørk vinter kan man godt føle, at det hele er gået lidt i stampe. Det samme gælder sig for boligens indretning. Når lyset vender tilbage kommer gerne en lyst til fornyelse, og det kribler i fingrene for at gøre noget ved boligindretningen. Der er heldigvis også rigtigt meget fint at finde i tidens store boligtrends. Så det kan varmt anbefales at hoppe med på tidens trend, der helt sikkert vil give et frisk pust i hjemmet.

Fokuser på de små ting

Medmindre du er ude i helt at ville skifte dit inventar ud, så er det bedste, du kan gøre for din boligindretning at fokusere på de små ting. Det er dem, der giver stemning og personlighed til dit hjem. Du kan for eksempel sagtens gøre rigtigt meget med et udvalg af House Doctor produkter, som er et af de mærker, der er med på boligmoden. Det er ting som et nyt spejl i entreen, et nyt tæppe henslængt på sofaen, nye tallerkner, når du dækker bord og et par nye lamper, der giver et frisk pust til indretningen og med de rette valg, viser det også, at du er med på tidens boligtendenser.

Gå efter det naturlige look

Denne sæson er det på alle måder det naturlige udtryk, der er fremtrædende. Det betyder, at du skal holde øje med ting i lidt rå materialer. Plankebordet, som har været inde i et stykke tid, får selskab af tæpper i grove bomuldsgarner og spejle med uslebne trækanter. Ud over de naturlige materialer er det form og farve, du skal være opmærksom på. Kanter skiftes generelt ud med mere organiske former. Uanset om det er hylder, spejle eller brugskunst, skal du gå efter at komme væk fra de traditionelle former. Vælg gerne alt der har runde former, eller på anden vis udfordrer den kantede facon. Det hele må gerne kunne sanses i både materiale og form.

Blød op med pasteller og bløde materialer

Når vi har fået naturen godt ind i hjemmet, skal de hele gerne blødes lidt op. Det gøres med de fineste pastelfarver og bløde materialer som fløjspuder og lammeskind. Det er ikke nødvendigvis modsætninger eller forskellige ting. Du kan sætte tendenserne sammen og vælge for eksempel stentøjs kopper glaseret i pastelfarver eller tæpperne i den naturlige bomuld med bløde farvede detaljer. Det er meget oppe i tiden at udfordre det konventionelle – det gælder også i sammensætningen af materialer. Alt der kan sanses og føles. Detaljer som kvaster og skrift på puderne og skift mellem det bløde og det grove i materiale. Lamper kan du vælge med lampeskærme i enten naturfarvet stof eller strik, eller du kan gå efter glasskærme. Vælger du glas, i din indretning skal det generelt være i enten blødt slebet og mat hvid eller i bløde varme farver.

En god tommelfingerregel for tidens boligtendenser er generelt at tænke på naturmaterialer og lad dig inspirere af ting som den pastelfarvede himmel og sandslebet glas, du kan finde på stranden.