Dyr og planter kan beskadige din bolig

Det er ikke alle dyr, du vil have som kæledyr. Tænk bare på svirrende hvepse, mårhunde og irriterende myg. Det samme gælder for planter og bevoksninger. Det kan dreje sig om stædige ukrudtsplanter, brændenælder i bedene eller grønalger og mos på taget.

Nogle af ovenstående eksempler er blot generende, mens andre ligefrem kan beskadige din bolig. Der er mange gode råd, når det drejer sig om at få bugt med problemerne, men i nogle tilfælde er det fornuftigt eller nødvendigt at få professionel hjælp. Eksempelvis kan en professionel hjælpe dig med at få styr på mos og alger på dit tag. Få rabat på algebehandling med abonnement.

Sådan observerer du problemerne

Hvis du oplever, at der er dyr eller planter, som er uvelkomne gæster på din matrikel eller i din bolig, må du først og fremmest vurdere, om det skader din bolig. Du kan godt have et par generende hvepse eller nogle myrer indendørs, uden at det nødvendigvis er problematisk.

Eksempler på skadedyr i boligen

  • Mus. De gnaver i ledninger, spreder sygdomme og bygger rede lune steder, såsom i hulmure.

  • Myrer. De kan trænge ind i huset af små sprækker og være meget generende.

  • Hvepse. Vær opmærksom på, og reagér, hvis hvepsene er i færd med at tage bolig i DIN bolig. Et hvepsebo kan indeholde over 25.000 hvepse.

Eksempler på skadelige bevoksninger

  • Skimmel. Observeres oftest som sorte plamager eller som jordslået lugt. Du bør reagere med det samme, da skimmel er sundhedsskadeligt.

  • Alger og mos på taget. Kan blandt andet føre til frostsprængninger og utæt tag.

  • Invasive plantearter. Det kan være japansk pileurt, som ligefrem kan ødelægge fundamenter.

Mere harmløse, men dog generende problemer, kan være ukrudt mellem fliserne eller edderkopper, der trods en udbredt frygt, er harmløse. Det kan være godt at minde sig selv om, før panikken indtræffer ved synet af en lodden, langbenet gæst.