Få mere tid til at nyde skoven

Hvis du er en af de heldige danskere, der kan kalde sig skovejer, så ved du også, at en sådan ikke passer sig selv. Hvorfor ikke få hjælp til skovarbejdet med en af de mange professionelle maskiner, som kan lette arbejdet for dig?

Der skal fældes gammelt, for at nyt kan gro

Skal man fortsat kunne nyde synet af en smuk og velholdt skov, så kræver det, at den holdes ved lige, for der skal både beskæres, trimmes, fældes, plantes osv. Det kan man selvfølgelig få en professionel skovhugger til at gøre, men der kan også være en stor nydelse og afstressende adfærd i at gøre meget af arbejdet selv. Til det skal der bruges specialdesignet finmekanik, som kan assistere den ivrige skovejer, når den smukke skov skal vedligeholdes. Efter du har fældet et par træer, kan det fx være oplagt at anvende en stubfræser til at få bugt med den måske 100-år gamle træstub og dets yderst kringlede rodsystem. Efterfølgende kan du med fordel anvende en fræser til traktor, når jorden skal udjævnes og skabe de helt optimale forhold til at plante nyt i.

Varme til vinteren

Når du har fældet en skov af træer, står du selvfølgelig med en masse smukt træ på hånden, som kan finde anvendelse til mange forskellige formål. Du kan fx save flotte træplanker, som kan bruges som ramme til et smukt højbed i haven eller til at lave dine helt egne opbevaringskasser til børneværelset. Har du en brændeovn, er det også oplagt at skaffe en professionel brændekløver, som hurtigt og elegant kan lave fine stykker brænde til at fodre varmeapparatet med. Således kan familien holde varmen på en kold vinterdag, og mens du fylder godt med træ i ovnen, falder der måske en kærlig tanke på den dejlige dag i skoven, hvor du sirligt stod og kløvede brænde.